Sos Korma

Cautare:
sosuri si paste / sosuri brune
Sos Korma
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este un sos originar din nordul Indiei, mediu condimentat, care se serveste alaturi de miel, pui sau legume in preparatele numite korma.
stelute
Ingrediente : 1 cana migdale oparite 1 cana alune caju 1 cana iaurt 1 cana lapte 6 pastai de cardamom verde, despicate 2 lingurite piper alb macinat sare 1 lingura ulei vegetal 1 lingura pasta de usturoi 1 lingura pasta de ghimbir 1/4 lingurita sofran frunze de curry
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-5 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se inmoaie migdalele, alunele si cardamomul in apa, cel putin 15 minute.
Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurt, lapte, piper si sare; se proceseaza pana se omogenizeaza. Daca mixtura este prea groasa, se adauga putina apa si se proceseaza din nou.
Se pun uleiul intr-o tigaie si se calesc pastele de usturoi si ghimbir, la foc mediu, pana se rumenesc putin.
Se adauga sofranul, frunzele de curry si mixtura din blender si se gateste 7 minute. Se scot frunzele de curry inainte de folosire.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.