sosuri si paste / sosuri brune
Sos Korma
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este un sos originar din nordul Indiei, mediu condimentat, care se serveste alaturi de miel, pui sau legume in preparatele numite korma.
Ingrediente :
1 cana migdale oparite
1 cana alune caju
1 cana iaurt
1 cana lapte
6 pastai de cardamom verde, despicate
2 lingurite piper alb macinat
sare
1 lingura ulei vegetal
1 lingura pasta de usturoi
1 lingura pasta de ghimbir
1/4 lingurita sofran
frunze de curry
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se inmoaie migdalele, alunele si cardamomul in apa, cel putin 15 minute.
Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurt, lapte, piper si sare; se proceseaza pana se omogenizeaza. Daca mixtura este prea groasa, se adauga putina apa si se proceseaza din nou.
Se pun uleiul intr-o tigaie si se calesc pastele de usturoi si ghimbir, la foc mediu, pana se rumenesc putin.
Se adauga sofranul, frunzele de curry si mixtura din blender si se gateste 7 minute. Se scot frunzele de curry inainte de folosire.