sosuri si paste / dip-uri
Tahini - Pasta de naut preparata in casa
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g seminte de susan
3 linguri ulei de susan
3 linguri ulei masline
sare, dupa gust
patrunjel, pentru ornat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
libaneza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
1 1/2 cana
Durata :
0 ore 26 minute
Indicatii :
Se prajesc semintele de naut in cuptor, timp de 20 minute la 180 °C (pana ce sunt usor rumenite). Se proceseaza apoi intr-un blender timp de 3 minute. Se adauga 3 linguri ulei de susan si se proceseaza 30 secunde.
Se adauga cele 3 linguri de ulei de masline si se proceseaza 2 minute, pana ce se obtine o pasta foarte fina. Se adauga sare.
Se serveste ca atare, cu paine (caz in care se poate orna cu patrunjel) sau se foloseste la prepaparea felurilor de mancare libaneze (tabbouleh, baba ganoush etc.).