garnituri / paste
Taitei cu susan
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
10 catei de usturoi
8 cm bucata ghimbir tocata
1/2 cana pasta de susan
1/2 cana + 2 linguri ulei de susan
1/2 cana vin de orez
1/2 lingurita pasta de ardei iute
1/4 cana miere
1/4 cana suc de limeta
6 linguri zeama de carne de pui
125 g taitei de orez
ceapa verde taiata bucati, pentru ornat
seminte de susan, pentru ornat
1 lingura sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Se amesteca usturoiul, ghimbirul, pasta de susan, 1/2 cana ulei de susan, vinul de orez, pasta de ardei iute, mierea, sucul de limeta si zeama de carne intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Se transfera intr-un castron, se asezoneaza cu sare si se lasa deoparte.
Se da in clocot o oala cu apa si putina sare si se fierb taiteii timp de 5 minute. Se scurg si se transfera intr-un castron. Se adauga cele 2 linguri de ulei de susan ramase impreuna cu sosul de soia, semintele de susan si sosul preparat la inceput; se amesteca bine. Se impart taiteii pe farfuriile individuale si se presara deasupra ceapa verde.
Taguri :
usturoi, ghimbir, pasta de susan, ulei de susan, vin de orez, pasta de ardei iute, miere, limeta, taitei de orez, ceapa verde, susan, soia
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.