Acest stir-fry suculent este ideal ca parte a unui meniu oriental, sau ca garnitura alaturi de peste, carne de pasare sau carne rosie la gratar.
Ingrediente :
30 g seminte de susan
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 ceapa, tocata
2 catei de usturoi, tocati
1 varza Savoy mica, circa 300 g, taiata fideluta
1 1/2 capatana de salata chinezeasca, taiata fideluta
170 g muguri de fasole
4 linguri de sos de stridii
sare
piper alb, macinat
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Se incinge o craticioasa si se prajesc semintele de susan, fara ulei, scuturand craticioara frecvent, pana ce incep sa se rumeneasca. Se rastoarna semintele imtr-un castronel si se pun deoparte. Se incinge uleiul intr-un wok sau tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se stir-fry 2-3 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga varza si salata chinezeasca si se continua 2-3 minute, pana ce legumele incep sa se inmoaie. Se adauga mugurii de fasole si se gatesc cateva secunde. Se face putin loc in centrul tigaii. Se toarna sosul de stridii si 2 linguri de apa si se amesteca pana ce se infierbanta, dupa care se amesteca legumele in acest sos. Se gusta si se asezoneaza cu piper si sare (depinde cat de sarat este sosul de stridii). Se servesc legumel imediat, presarate cu seminte de susan prajite.