Ingrediente :
20 de creveti mari, decorticati, circa 250 g in total
50 g ceapa verde, taiata bucatele pe diagonala
2,5 cm bucata de ghimbir proaspat, data prin razatoare
1 catel de usturoi, zdrobit
1 ardei iute rosu, mic, curatat de seminte si taiat rondele
2 fructe de mango, circa 400 g fiecare, curatate si taiate feliute
2 lingurite pasta de tomate
1 lingura sos de soia
2 linguri vin alb, demi-sec
1/2 lingurita ulei de susan
4-6 foi de laptuca sau salata verde
2 linguri ulei de arahide
sare
piper negru
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se practica o taietura adanca de-a lungul spinarii fiecarui crevete. Se indeparteaza intestinul negru, apoi se pun crevetii deoparte. Se amesteca pasta de rosii, sosul de soia si uleiul de susan intr-un castronel. Se aranjeaza foile de salata pe farfurii individuale. Se pun deoparte. Se incinge uleiul de arahide intr-un wok sau intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa verde, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si se prajesc la foc iute, amestecand, timp de un minut. Se adauga crevetii si se continua pana ce incep sa isi schimbe culoarea in roz. Se adauga atunci feliutele de mango si se prajeste totul la foc iute, amestecand, pana ce crevetii devin roz de-a binelea, iar feliutele de mango se incing. Se adauga amestecul de sos de soia si se da in clocot. Se asezoneaza dupa gust, apoi se toarna peste foile de salata si se serveste.