Creveti cu ardei iuti si mango

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu ardei iuti si mango
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 20 de creveti mari, decorticati, circa 250 g in total 50 g ceapa verde, taiata bucatele pe diagonala 2,5 cm bucata de ghimbir proaspat, data prin razatoare 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei iute rosu, mic, curatat de seminte si taiat rondele 2 fructe de mango, circa 400 g fiecare, curatate si taiate feliute 2 lingurite pasta de tomate 1 lingura sos de soia 2 linguri vin alb, demi-sec 1/2 lingurita ulei de susan 4-6 foi de laptuca sau salata verde 2 linguri ulei de arahide sare piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se practica o taietura adanca de-a lungul spinarii fiecarui crevete. Se indeparteaza intestinul negru, apoi se pun crevetii deoparte.
Se amesteca pasta de rosii, sosul de soia si uleiul de susan intr-un castronel.
Se aranjeaza foile de salata pe farfurii individuale. Se pun deoparte.
Se incinge uleiul de arahide intr-un wok sau intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa verde, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si se prajesc la foc iute, amestecand, timp de un minut. Se adauga crevetii si se continua pana ce incep sa isi schimbe culoarea in roz. Se adauga atunci feliutele de mango si se prajeste totul la foc iute, amestecand, pana ce crevetii devin roz de-a binelea, iar feliutele de mango se incing.
Se adauga amestecul de sos de soia si se da in clocot. Se asezoneaza dupa gust, apoi se toarna peste foile de salata si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.