Salata de dovleac

Cautare:
/ anexe
Salata de dovleac
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Se poate prepara o varianta a acestei retete folosind cartofi noi in loc de dovleac, iar ruccola sau coriandru pot fi folosite in loc de patrunjel.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa rosie mare, feliata foarte subtire 200 ml ulei de masline 60 ml otet de vin rosu 700 g miez de dovleac, taiat cubulete de 3-4 cm 1 legatura mare de patrunjel tocat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chiliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina ceapa, uleiul de masline si otetul intr-un castron mare. Se amesteca bine.
Se pun cubuletele de dovleac intr-o oala mare. Se acopera cu apa si se sareaza. Se da apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet, 15-20 de minute. Se scurg cubuletele.
Se adauga apoi imediat in castronul cu mixtura de ceapa. Se amesteca bine, cu grija. Se lasa sa se raceasca. Se adauga patrunjelul tocat, se acopera cu folie de plastic si se raceste in frigider.
Inainte de a o servi, salata trebuie lasata sa revina la temperatura camerei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.