Termenul de condimente, sau mirodenii, a fost aplicat mai intai ingredientelor cu gust patrunzator si iute sau aromatic,
si aromelor parfumurilor si chiar ingredientelor folosite la imbalsamari. Astazi exista tendinta de a limita utilizarea
termenului doar la ingredientele folosite la mancaruri si bauturi, desi multe condimente au si utilizari aditionale,
in medicina si cosmetica.
O definitie destul de corecta a condimentelor ar fi : condimentele sunt ingrediente de origine vegetala care,
adunate in mancaruri si bauturi, confera aroma, gust textura si culoare, fara a avea valoare nutritiva.
Ajwain
Allspice
Almond
Amchoor (Mango)
angelica
Anise
Annatto
Asafoetida
Asarabacca
Basil
Bay Leaf
Bear’s Garlic
Black Cardamon
black cumin
Black mustard seed
Black Pepper
Blue Fenugreek
Boldo
Borage
Brazil Pepper
Capers
Caraway
Cardamom
Cassia
Cassia
Cayenne pepper
Celery
Chameleon Plant
Chaste Tree
Chervil
Chinese chives
Chive
Cicely
Cilantro
Cinnamon
Claytonia
Cloves
Coconut
Coriander
Cubeb
Cumin
Curry leaves
Dill
Elephant Garlic
Epazote
Fennel
Fenugreek
Fingerroot
gale
Garden Cress
Garlic
Ginger
Grains of paradise
Green pepper
Holy Basil
Horseradish
Huacatay
Hyssop
Indian bay leaf
Indian mustard
Indonesian Cinnamon
Juniper
Kaffir lime
Lavender
Leek
Lemon
Lemon balm
Lemon Geranium
Lemon grass
Lemon Myrtle
Lemon scented verbena
Lesser Galangale
Licorice
Lime
Lime Basil